Smacznego ! :) |
Składniki:
-kasza jaglana
-vegeta
-ulubione zioła(można bez)
-bułka tarta (u mnie bg)
Sposób wykonania:
Gotujemy kasze jaglaną , jeśli chcemy uzyskać dużo nuggetsów , proponuje 1 szklankę kaszy zalać dwoma szklankami wody , jęslii mniej , to pół szklanki kaszy zalać 1 szklanką wody-gotować na małym ogniu , przez 15 min , dodać łyżkę tłuszczu(np.olej rzepakowy ). Po ugotowaniu , doprawić kaszę wedle uznania, u mnie vegeta z ziołami prowansalskimi . Ugnieść/zgnieść w dłoni, obtoczyć w panierce . Układac na rozgrzanym oleju rzepakowym , smażyć kąski aż się zarumienią. Pyszne również na drugi dzień :)
O właściwościach kaszy jaglanej pisałam juz w poście o kotletach z kaszy jaglanej klik.
Kaszę polecam , nuggetsy również i życzę smacznego ! :)
fajny pomysl:)
OdpowiedzUsuńja dodałabym do nich cebulę ♥
OdpowiedzUsuńWymyślone i zrobione zostały naprawdę spontanicznie , z pozostałej (po deserze) kaszy jaglanej :D z cebulką na pewno będą genialne !:D
UsuńPozdrawiam !:)))
Kobieto podziwiam! Ogromny talent kulinarny. Śmiało moge nazwać kulinarnym bo takie pomysły rodzą się w głowach tylko wybitnym kucharzą. Zazdroszcze pomysłowości i zdrowego stylu życia. Dzięki Tobie mam energie do prowadzenia swojego życia najlepiej jak potrafię!
OdpowiedzUsuńDziękuje i pozdrawiam
thepandorasb0x.blogspot.com
Naprawdę brak mi słów, jak się czyta taki komentarz, to aż chce się prowadzić dalej bloga !
UsuńStraaasznie Ci dziękuje za takie szczerą wypowiedz, jest mi niezmiernie miło i chyba z wrażenia nabrałam kolorów heh :)
Pozdrawiam Cię serdecznie !:)